Skal du have hjemmelavet lækre pommefritter eller mangler en god mayo, til aioli, estragonmayo eller måske en chilimayo. Så kommer her en min helt egen opskrift på en grundmayo, hvor du selv kan tilsætte den smag du ønsker.

Læs også opskriften på simple brioche burgerboller her.

Arbejdstid: ca. 15-20 minutter

Ingredienser
  • 2 æggeblommer (gerne past.)
  • 2 spsk. hvidvinseddike
  • ca. 4-5 dl. smagsneutral olie
  • Salt + peber
  • evt. lidt sennep
Fremgangsmåde

Hæld æggeblommerne i en skål. Tilsæt hvidvinseddike, salt og peber. Rør det sammen og begynd langsomt at tilsætte nogle få dråber olie. Når du kan se den gule farve begynde at skifte til en hvid nuance er olien begyndt at emulgerer med æggeblommerne og du kan nu begynde at mængden af olien op du tilsætter.

Nu er du klar til at tilsætte din grundmayo den smag du ønsker:

Aioli: 1-3 fed hvidløg

Estragon: ca. 2 dl finthakket frisk estragon

Chili: ca. 1 frisk chili (uden kerner)

HUSK! Rør så hurtigt som muligt, hele tiden.

Gode råd
  • Æggeblommerne skal ikke være for kolde. Du kan risikerer at mayo’en skiller eller olien ikke kan emulgerer med æggeblommerne.
  • Hvis din mayo er blevet for stærk/syrlig kan du tilsætte en lille skulle flydende honning
  • Hvis du kommer enten citrus eller hvidvinseddike i efter olien, kan du opleve af mayo’en skiller. Du kan evt. rede den ved at tilføre mere olie og piske i længere tid.

1 KOMMENTAR

  1. […] Her kommer en lille opskrift på (efter min mening) de perfekte burgerboller, der er lette at lave og sagtens kan gemmes i fryseren til senere brug. Burgerbollerne er en briochebolle, så den er luftig og let – og tager dermed ikke hele appetitten fra alle de andre ingredienser i din burger. Skal du have en god Aioli til, kan du med fordel læse min opskrift her. […]

SKRIV KOMMENTAR

Skriv din kommentar!
Skriv dit navn her