Her kommer en lille opskrift på (efter min mening) de perfekte burgerboller, der er lette at lave og sagtens kan gemmes i fryseren til senere brug. Burgerbollerne er en briochebolle, så den er luftig og let – og tager dermed ikke hele appetitten fra alle de andre ingredienser i din burger. Skal du have en god Aioli til, kan du med fordel læse min opskrift her.

Arbejdstid: ca. 30 minutter (ekskl. hævetid)

Hævetid: ca. 2,5 time i alt

Ingredienser
  • 20g gær
  • 4 dl sødmælk
  • 2 tsk salt
  • 2 spsk sukker
  • ca 800-850 gr. hvedemel (gerne økologisk med højt proteinindhold)
  • 2 æg
  • 170 gr. blødt smør
  • 1 æg til pensling
Fremgangsmåde

Lun mælken så den er fingervarm og rør gæren ud i mælken. Tilsæt salt og sukker.

Tilsæt mel (ca. halvdelen) og rør det ud, så der ikke længere er klumper i dejen. Tilsæt æggene og rør dem godt ud i dejen.

Tilsæt nu (næsten) resten af melet til dejen og rør til der ikke er flere klumper. Tilsæt smøret i tern og ælt til der ikke er flere klumper tilbage i dejen.

Rør det sidste af melet ind i dejen til den har en konsistens, så den lige præcis slipper kanten af røreskålen. Dejen skal være glat og let klistret.

Sæt dejen til hævning i ca. 1,5 time, lunt og tildækket, så dejen ikke tørrer ud.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord og form 10 boller af dejen. Tryk bollerne flade og sæt til hævning i ca. 1 time.

Bag bollerne i 10-15 minutter i en varmluftsovn ved 200 gr.

Opskriften er modificeret frit efter originalopskrift.

1 KOMMENTAR

SKRIV KOMMENTAR

Skriv din kommentar!
Skriv dit navn her